Yleistä opistosta

 

 

Käpylän musiikkiopisto on vuonna 1957 perustettu yksityinen, kannatusyhdistyksen ylläpitämä taideoppilaitos, joka kuuluu lakisääteisen valtionosuuden ja Helsingin kaupungin toiminta-avustuksen piiriin. Opisto tarjoaa opetusta ja musiikkikasvatusta ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Ryhmä- ja lauluopetukseen osallistuu myös aikuisia.

Opistossa saa yksilö- ja/tai ryhmäopetusta lähes kaikissa orkesterisoittimissa ja niiden lisäksi kitarassa, haitarissa, laulussa, kanteleessa, harmonissa, ukulelessa, mandoliinissa, huuliharpussa ja djemberummuissa. Uusia soittimia pyritään ottamaan opetukseen mahdollisuuksien mukaan.

Syksyllä 2018 yksilöopiskelun aloittaa eri soittimissa ja laulussa opiston peruslinjalla yhteensä noin 460 opiskelijaa, ja kamulinjalla noin 80. Varhaisen musiikkikasvatuksen ryhmissä leikkii, liikkuu ja laulaa noin 120 lasta, ja kamulinjan avoimen ryhmäopetuksen piirissä toimii noin 150 opiskelijaa. Päätoimisia opettajia opistossa on noin 40.

mahdollisimman laaja soitinvalikoima

piirros: Lassi Rajamaa, Käpylän musiikkiopiston opetussuunnitelma 2005

Peruslinja
Musiikkiopiston peruslinjalla soittimista suosituin on piano, seuraavaksi suosituimpia ovat viulu, sello, kitara ja huilu. Oppilaita on myös seuraavissa soittimissa/aineissa: alttoviulu, fagotti, pasuuna, harmonikka, klarinetti, kontrabasso, käyrätorvi, laulu, nokkahuilu, saksofoni, trumpetti ja vapaa säestys. Opistossa toimii myös erilaisia orkestereita kuten Enkelit ja sankarit, Virtuosi del Futuro, barokkiryhmä ja puhallinorkesteri.

Kamulinja
Kamulinjan opetus painottuu ryhmäopetukseen.  Koko lukuvuoden ryhmien lisäksi kamulinjalla järjestetään lukuisia lyhytkursseja, ks. kamulinjan välilehti! 
Soitinvalikoimassa yksilöopetuksessa ovat olleet ainakin viulu, kitara, mandoliini, piano/harmoni, kantele, harmonikka, nokkahuilu, laulu ja ukulele.

Seuraathan opiston nettisivujen kalenteria! Siellä näkyvät opiston tapahtumat!

Osana itsearviointiaan Käpylän musiikkiopisto järjesti kevätlukukaudella 2015 kyselyn kaikille oppilas- ja huoltajaryhmille. Kyselyssä käytettiin taideoppilaitoksille suunniteltua työkalua nimeltään Virvatuli. Tulokset olivat ilahduttavan positiivisia, ja etenkin opettajat saivat kyselystä kiittävää palautetta. 

Arviointikyselyiden tuloksia
 voi käydä katsomassa seuraavista linkeistä: 

Kysely huoltajille - muskarit ja karusellioppilaat
Kysely alle 9-vuotiaille yksilöoppilaille
Kysely 9-12 -vuotiaille yksilöoppilaille
Kysely yli 13-vuotiaille yksilöoppilaille
Kysely kamulinjan aikuisryhmien oppilaille