KUVAUKSET kamun AVOIN RYHMÄOPETUS 2017-2018


2-rivinen haitari alkeet (aikuisille ja nuorille) UUSI! ti klo 19.15-20 op. Törmälä

Ryhmään voivat osallistua ihan aloittelijat sekä hieman jo haitariin tutustuneet soittajat. Sopii myös entisille harrastajille jotka haluavat elvyttää soittotaitojansa. Käydään läpi perusteita ja opetellaan helppoa ja hauskaa ohjelmistoa. Opistolla on tarjota muutama soitin lainaan alkuvaiheessa.

 

2-rivinen haitari jatko 1 (aikuisille ja nuorille) to klo 17-17.45 op. Karhinen-Ilo

Ryhmä noin vuoden tai kaksi soittaneille. Jatketaan perusteiden parissa ja siirrytään haastavampiin kappaleisiin.


2-rivinen haitari jatko 2 (aikuisille ja nuorille) to klo 18-19 op. Karhinen-Ilo

Ryhmä muutaman vuoden soittaneille. Tunneilla syvennetään soittotekniikkaa ja laajennetaan ohjelmistoa niin perinnesävelmillä kuin uusilla sävellyksillä. Edetään rauhallisesti mutta tavoitteellisesti.


2-rivinen haitari jatko 3 (aikuisille ja nuorille) to klo 19-20 op. Karhinen-Ilo

Ryhmä jo pidempään soittaneille. Etenemisvauhti kovempi kuin kakkosryhmässä.


Aikuisten muskari UUSI! ti klo 18.30-19.15 op. Törmälä

Kamulinjan uutuus! Nyt myös aikuiset saavat osallistua paineettomaan hauskanpitoon musisoinnin merkeissä. Muskarissa tutustutaan erilaisiin soittimiin ja jammaillaan niillä samalla laulaen. Rohkeasti mukaan!


Djembe alkeet (aikuisille ja nuorille) ti klo 16.30-17.30   op. Oksanen

Djemben soiton perusteissa soitetaan ensimmäisiä perinteisiä rytmejä ja tehdään perusharjoituksia. Tutustutaan soittimiin ja opitaan kuuntelemaan bassolinjaa sekä pitämään oma komppi. Perustekniikka- ja koordinaatioharjoitukset sekä afrikkalainen polyrytmiikka antavat avaimet uuteen mielenkiintoiseen maailmaan. Tule mukaan rytmin mukaansa tempaavan maailmaan!


Djembe keskitaso (aikuisille ja nuorille) ti klo 18.50-19.50 op. Oksanen

Tarjolla uusia vaikeampia komppirytmejä, erityisiä bassorumpumelodioita, lauluja ja paljon afrikkalaista musiikkia syventävää asiaa. Harjoittelemme improvisaatiota ja perinteisiä sooloja sekä välikkeitä, aloituksia ja lopetuksia eri näkökulmista. Treenaamme soittamista eri nopeuksilla sekä laulamista ja soittamista samanaikaisesti. Nyt mennään tiukassa etukenossa kohti parempaa maailmaa!


Djembe jatko 3 (aikuisille ja nuorille) ti klo 17.30-18.30 op. Oksanen

Pro -ryhmä on tarkoitettu pidempään soittaneille ja tukevan musiikkikokemuksen omaaville opiskelijoille. Täällä syvennetään ja kehitetään edelleen polyrytmistä osaamista. Ohjelmassa mm. rytmin hallinta kaikissa tempoissa, itseilmaisu sooloissa ja soolovariaatioissa sekä rytmiperheiden omien sufflejen hallinta ja hyväksikäyttö. Afrikkalainen groove antaa loputtomasti iloa ja aina uutta tutkittavaa!


Haitaribändi (aikuisille ja nuorille) UUSI! ti klo 20-20.45 op. Törmälä

Uusi ryhmä kaikille haitaria jo jonkin aikaa soittaneille. Soitetaan opettajan omia sovituksia erityylisistä kappaleista. Kaikki haitarityypit 1-rivisestä 5-riviseen ja pianohaitariin ovat tervetulleita.


Huuliharppu alkeet (aikuisille ja nuorille) UUSI ti klo 17.30-18.15 op. Ojajärvi

Tutustutaan huuliharppuun ja sen soiton perusteisiin. Opetellaan yksinkertaisia harjoituksia ja helppoja melodioita. Opetus tapahtuu korvakuulolta, joten nuotteja ei tarvitse osata mutta lukuvuoden aikana tutustutaan myös nuotteihin. Ryhmässä soitetaan G-vireistä bluesharppua, ota oma harppu mukaan!  Neuvoja harpun hankintaan:

https://jamihuuliharppu.wordpress.com/ohjeet-huuliharpun-hankintaan-kapylan-musiikkiopiston-alkeiskurssille/


Huuliharppu jatko (aikuisille ja nuorille) ti klo 18.15-19 op. Ojajärvi

Ryhmä sopii kaikille, jotka ovat soittaneet jo jonkin verran huuliharppua. Materiaalina kurssilla on helppoja huuliharpulle soveltuvia kappaleita. Lisäksi tutustutaan myös huuliharpun rooleihin eri musiikkityyleissä. Ryhmä aloittaa C-vireisellä bluesharpuilla.


Jouhikko jatko (aikuisille ja nuorille) ke klo 10-11.30 op. Karhinen-Ilo

Vuosia yhdessä soittanut ryhmä kokoontuu noin kolmen viikon välein harjoittelemaan sekä perinteistä että uutta sävellettyä jouhikkomusiikkia. Mukaan voi tulla jos soiton perusteet alkavat olla hallussa.


Kamukööri (6-vuotiaista aikuisiin) la klo 11-12.30 op. Törmälä

Vuoden toiminut sukupolvia yhdistävä kuoro jatkuu avoimena lauluryhmänä, johon ovat tervetulleita kaikki innokkaat laulajat 6-vuotiaista ylöspäin. Kööri on maksuton jos opiskelee muutenkin jo opistossa, muille hinta on vuodelta 50€. Ryhmä kokoontuu Koskelan kirkossa joka toinen lauantai.


Kanteleen alkeet (lapsille 7-8v.) UUSI pe klo 15-15.45 op. Kujanpää

Kanteleen alkeet (aikuisille ja nuorille) UUSI pe klo 17-17.45 op. Kujanpää

Alkeisryhmissä tutustutaan erityisesti 5-11-kielisiin pienkanteleisiin. Omaa soitinta ei tarvitse olla heti ensimmäisillä tunneilla, vaan sen hankintaan saa opettajalta opastusta. Soiton ohella lauletaan paljon ja tehdään omaa musiikkia.


Kanteleorkesteri Satakieli (7-vuotiaista aikuisiin) ke klo 18-19 op. Kujanpää

Kanteleorkesteriin ovat tervetulleita niin 5-19 -kielisten pienkanteleiden, Keski-Suomen tikkukanteleen, sähkökanteleen ja isonkanteleen soittajat. Kanteleorkesterissa soitetaan ja lauletaan kansanmusiikkia Suomesta ja lähialueilta d-pohjaisissa sävellajeissa. Oma kantele on viritettävä itse ennen orkesteria. Opettaja antaa viritysohjeita ensimmäisellä opetuskerralla. Mikäli soittajalla ei ole aiempaa kanteleensoittokokemusta, on osallistuminen orkesteria edeltävään pienkanteleiden alkeisryhmään toivottavaa. Satakielessä on mukana sekä lapsia että aikuisia. Ryhmä toteutuu, jos ilmoittautujia on vähintään kymmenen.


Kitara jatko (aikuisille ja nuorille) ti klo 20-21 op. Gripentrog


Lauluryhmä lapsille (7-9v) UUSI to klo 16-16.45 op. Voima

Lauluryhmä laulunnälkäisille lapsille! Ryhmässä käytetään myös kehorytmejä ja tanssiaskelia ja tehdään omia pieniä laulukoreografioita. Myös soololaulua harjoitellaan ja säveltelyäkin pääsee kokeilemaan. Rohkeasti mukaan!


Lauluryhmä Helisevä (aikuisille) ke klo 18.45-20.15 op. Törmälä

Helisevä on muutaman vuoden yhdessä laulanut ryhmä. Toiminnassa tärkeintä on laulamisen riemu ja yhdessä tekeminen. Ryhmässä opetellaan uusia kansanlauluja, tutustutaan kansanlaulun eri tyyleihin ja lauletaan myös moniäänisiä helppoja lauluja. Tunneilla keskitytään myös äänenkäyttöön ja äänenhuoltoon. Ryhmään otetaan innolla mukaan uusia laulajia, myös aloittelijat ovat lämpimästi tervetulleita!


Lauluryhmä Kiehinä (aikuisille) ma klo 16.15-17.45   op. Voima

Ryhmä on toiminut jo yli 10 vuotta ja jatkaa vakaasti MuM Veera Voiman johdolla. Ryhmän koko on 10-15 jäsentä ja uusiakin kokeneita laulajia mahtuu joukkoon, tervetuloa!


Lauluryhmä Kukuvitsa (aikuisille) to klo 18.45-20.15 op. Kujanpää

Bulgarialaiseen kansanlauluun erikoistunut ryhmä on harjoitellut ja esiintynyt jo useamman vuoden ajan. Mukaan pääsee jos on jo kokemusta moniäänisestä lauluyhtyeestä. Tiedustelut kamu@kmo.fi


Mandoliini jatko (aikuisille ja nuorille) ti klo 19-20 op. Gripentrog

Ryhmässä harjoitellaan uutta, osin haastavaakin ohjelmistoa, opetellaan uusia sointuja ja tutustutaan erilaisiin soittotyyleihin. Soitetaan monipuolisesti musiikkia myös ryhmän toiveiden mukaan.


Musisointipaja (1.-2. luokkalaisille) to klo 17-17.45 op. Törmälä

Musisointipajassa lauletaan, soitetaan ja tanssitaan eli musisoidaan monipuolisesti. Soittimista tutuiksi tulevat ainakin kantele, ukulele, pitkähuilu ja djembe. Omaa soitinta tai aikaisempaa soittokokemusta ei tarvita, mutta ryhmä sopii hyvin myös muskarissa käyneille lapsille.


Nokkahuilun alkeet (7-8-v) UUSI  ke klo 17-17.45  op. Ojala

kuvaus tulossa


Rytmiikka 1-luokkalaisille