Ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä. Tämä on sanonta, jonka monet ihmiset kuulevat läpi koko elämänsä. Yhteen asiaan se ei kuitenkaan päde: nettisivuihin. Nettisivut ovat ensimmäinen asia, jonka potentiaaliset asiakkaat näkevät sen jälkeen, kun olet saanut napattua heidän huomionsa ja mielenkiintonsa, ja ohjattua heidät sivuillesi. On siis sanomattakin selvää, että nettisivujen ulkoasulla on merkitystä, ja paljon. Se on asia, johon kannattaa panostaa huolella.

Mikäli epäilet omia taitojasi, palkkaa suosiolla ammattilainen avuksesi, sillä nettisivut eivät ole sellainen asia, jonka kanssa haluat riskeerata. Jos haluat kuitenkin kokeilla siipiäsi nettisivujen rakentajana itse, kannattaa muistaa tiettyjä asioita nettisivujen ulkoasuun liittyen. Nettisivujen luomista voi kokeilla jollakin ilmaisista nettisivuedistoreista, jotka on esitelty toisessa tällä sivustolla julkaistussa artikkelissa.

Rakenna nopeasti toimivat nettisivut

Nykyajan ihmiset haluavat kaiken nyt ja heti, ja he ovat tottuneet saamaan sen juuri niin. Nettisivut eivät tee tälle poikkeusta, vaan hitaat nettisivut ovat jokaisen nettiselailijan painajainen. Nettisivuja rakentaessa on siis pidettävä mielessä se, että niiden on oltava mahdollisimman sutjakasti toimivat. Tähän on monia keinoja, mutta yksinkertaisin tapa on olla menemättä överiksi: unohda raskaat taustakuvat, lumisateet, kustomoidut kursorit ja raskaat painikkeet. Vähemmän on enemmän!

Moderni nettisivu on simppeli

Moderniin muottiin sopvian nettisivun rakentaminen ei ole järjin hankalaa, ja tämä johtuu pitkälti siitä, että moderni nettisivu ei turhuuksia kaipaa. Pitäydy yksinkertaisissa väreissä, suorissa linjoissa ja pienissä tekstimäärissä selkeillä kuvilla höystettynä. Minimalistisellakin designilla voi saada aikaan hyvinkin näyttävän lopputuloksen!

Panosta visuaalisiin elementteihin

Moderni nettisivu ei tarvitse muuta, kuin vähän tekstiä ja muutamia selkeitä ja hyvälaatuisia kuvia. Koska nettisivu on hyvin riisuttu ja pelkistetty designiltaan, kannattaa keskittyä siihen, mitä on jäljellä: hyvälaatuisiin teksteihin ja näyttäviin kuviin. Panosta selkeisiin, kielioppivirheettömiin ja hakukoneoptimoituihin teksteihin parhaan lopputuloksen takaamiseksi. Käytä uniikkeja ja hyvälaatuisia kuvia, ja palkkaa tarvittaessa valokuvaaja kuvien ottamiseen. Näin saat taatusti kauniita ja näyttäviä kuvia, jotka ovat juuri sellaisia, kuin sinä haluat. Kauniit ja visuaaliset nettisivut ovat tällä reseptillä taatut! Uskallatko sinä kokeilla itse?